31 Aralık 2014 Çarşamba

Filografi Çivisi


Sevgili dostlar, filografide kullanılan malzemeleri ve özelliklerini belirtmekte yarar buluyoruz. Bu nedenle filografide kullanılan malzemelerden olan çiviyle konumuza giriş yapmak istiyoruz.



Çivi filografide kullanılan ana unsurlardan biridir. Bu nedenle kullanılan çivilerin özellikleri oluşturacağımız tablonun güzelliği açısından büyük önem arz etmektedir. Filografide kullanabileceğimiz iki tür çivi vardır.



1. Sandık Çivisi

Bu çivi geniş baş kısmına sahip bir çivi türüdür. Baş kısmının geniş olması tel sarımını kolaylaştırmaktadır. Özellikle kullandığımız tasarımda zor kısımlar varsa bu çivi işimizi kolaylaştırır. Ayrıca piyasada kolay bulunması ve ucuz olması artı yönleri arasındadır.

Eksi yönleri ise çivinin baş kısmının pürüzlü ve düzgün olmaması nedeniyle oluşturulan tablonun estetiğini bozmaktadır. Ayrıca çiviyi çakarken baş kısımları üst üste gelebilmekte ve tel sarımını zorlaştırmaktadır. 


Bu çivi türü acemi olanlar için tavsiyemdir.



2. Filografi Çivisi





Filografi için üretilmiş düzgün ve pürüzsüz yapıya sahip bir çividir. Tablonun estetiğini artırmaktadır.


Bu çivinin eksi yönleri ise baş kısmının dar olması sebebiyle sandık çivisine oranla tel sarımı zordur. Teli sararken teliniz sık sık zor kısımlar da çivinin başından çıkabilir. Piyasada bulunmasının zor ve pahalı olması bakımından acemi kullanıcılar için avantajlı değildir.


Filografide kendini geliştirenler bu çiviyle çok daha estetik tablolar oluşturabilirler.