15 Nisan 2016 Cuma

Filografi Malzemeleri Nereden Alınır?

Paylaş:
Filografi malzemelerini temin etmek biraz zordur. Özellikle filografi çivisi ve filografi teli, filografi malzemeleri içinden en zor bulunanlarıdır. Satılan her malzeme filografide kullanılmaya uygun değildir.
Mesela telin kalınlığı, kalitesi; çivinin ise pürüzsüz olması filografi tablomuzun güzelliğini ve kalitesini etkilemektedir.

Filografi malzemelerini nerelerden satın alabileceğinize dair birkaç öneri sunacağım:

1. Filografi malzemelerini filografi sanatıyla ilgili sanat atölyelerinden temin etmeniz mümkündür. Yalnız burada satılan malzemelerin fiyatları biraz pahalı gibi. Pahalı olmasına rağmen malzemeleri kaliteli tabi. Mesela ben Ankara Ulus'ta bulunan Nurcanlı Sanat atölyesinden alıyorum malzemelerimi.

2. İnternetten temin edebilirsiniz. Ancak internetten alışveriş yaparken dikkatli olmanız gerekli. İstediğiniz kalitede bir malzeme alamayabilirsiniz. Bunun için de daha önce satın alan birileri varsa onlara danışabilir veya deneme amaçlı bir kereliğine mahsus malzeme satın alabilirsiniz.

3. Bazı halk eğitim merkezlerinde filografi eğitimi verilmektedir. Oralardaki hocalara danışarak bulunduğunuz yere en yakın nereden alabileceğiniz konusunda fikir edinebilirsiniz.

4. Küçük şehirlerde filografi malzemesi bulma neredeyse mümkün değil gibidir. Böyle bir durumda da sanat atölyelerinin internet sitelerinden iletişime geçerek onlardan ricada bulunabilirsiniz.

Filografi sanatı
Bu yazıyı arkadaşlarınızla paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Bu yazıyla ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?